Kusjes geven onder een Maretakje

De Dru´den beschouwd als de maretak als een heilige plant en meende wonderbaarlijke eigenschappen die zouden kunnen genezen ziekten, dienen als een tegengif tegen vergif, zorg voor de vruchtbaarheid en bescherming tegen de nadelige effecten van hekserij.


Bovendien, wanneer vijanden ontmoet in het kader van de Maretak in het bos, ze hadden de wapens neer te leggen en zich aan een wapenstilstand tot de volgende dag.


Van dit heeft schijnbaar afkomstig van de oude gewoonte van opknoping een bal van Maretak uit het plafond en dan kusjes geven uit hoofde daarvan als een teken van vriendschap en goede wil.


Een andere versie, maar zegt dat deze gewoonte, die op grote schaal onder de Angelsaksen, was aangesloten op de legende van Freya, de godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid.


Volgens de legende, een man had te zoenen elk jong meisje dat, zonder te beseffen, vond zichzelf per ongeluk onder een takje maretak opknoping uit het plafond.


Zelfs als de heidense betekenis is allang vergeten, de gewoonte van het uitwisselen van een kussen onder de maretak nog kunnen worden gevonden in vele Europese landen, alsook in Canada.


Dus als er een paar in liefde uitwisselingen een kussen onder de maretak, is opgevat als een belofte om te trouwen, alsmede een voorspelling van geluk en een lange levensduur.


In Frankrijk is de aangepaste gekoppeld aan maretak werd gereserveerd voor de New Year's Day: "Au gui l'Een neuf"
(Maretak voor het Nieuwe Jaar).


Vandaag, kusjes kunnen worden uitgewisseld in het kader van de maretak elk moment gedurende het Kerst en Nieuwjaar.